Teknikkonsulterna i Sundsvall AB ansluter sig till XPartners

2024-06-18

Teknikkonsultgruppen XPartners Samhällsbyggnad AB (”XPartners”) utökar koncernen med ett nytt bolag Teknikkonsulterna i Sundsvall AB (”Tekab”) den 18 juni 2024, och kommer med denna utökning bli ca 615 anställda i Sverige. Med denna affär förstärks XPartners koncern både geografiskt och resursmässig, och inom elprojektering.  Koncernen omsätter ca 1,3 mdkr med över 800 anställda i Sverige och Finland, och samtliga bolag jobbar aktivt med hållbarhet vilket stärker XPartners som koncern ytterligare inom området.

Olle Bertfelt, XPartners koncernchef, berättar: ”Vi är mycket glada att välkomna Tekab till XPartners-familjen. Jag känner stor stolthet över den samverkansplattform vi snabbt har byggt upp, och över alla talangfulla entreprenörer som har anslutit sig till oss. Det har varit särskilt roligt att se hur interaktionen mellan bolagen har växt fram spontant och lett till fler och bättre affärer. XPartners växer nu med förvärvet av Tekab, ett kompetent elprojekteringsbolag baserat i norra Sverige, vilket är helt i linje med vår långsiktiga strategi att bli en betydande konsultaktör i hela landet. Tillsammans kan vi accelerera och utveckla lösningar som både kunder, bransch och samhälle behöver, samtidigt som vi bidrar till en långsiktig utveckling för våra medarbetare”

Daniel Östling, VD Tekab, berättar; ”Den här sammanslagningen är ett steg mot ett långsiktigt sammarbete att stärka företagets position på marknaden och även skapa nya möjligheter för tillväxt och expansion. Det är med stor glädje och entusiasm vi ser fram emot att integrera våra styrkor och arbeta tillsammans mot gemensamma mål. Genom att bli en del av XPartners koncern förstärker vi inte bara vår marknadsposition utan även vårt åtagande att leverera kvalitet, innovation och hållbar tillväxt. Vi kommer att fortsätta fokusera på våra grundvärderingar att leverera rätt produkt till en attraktiv kostnadsbild och på utsatt tid. Vi ser fram emot att tillsammans med våra medarbetare och partners utforska nya möjligheter och skapa en ännu starkare och mer framgångsrik organisation.

För information vänligen kontakta:

  • Olle Bertfelt, Koncernchef XPartners, tel. +46 70 645 50 50
  • Daniel Östling, VD Tekab, tel. +46 70 696 53 41

Om Teknikkonsulterna i Sundsvall AB

Teknikkonsulterna i Sundsvall AB grundades 2011, och är ett konsultbolag som specialiserat sig främst på projektering inom el-, tele- och styranläggningar för fastigheter. Tekab fokuserar huvudsakligen på projektering inom områdena kraft, belysning, tele/data och säkerhet, och erbjuder även tjänster såsom produktionskalkyler, energimätning, besiktning och beräkningar. Bolagets kunder utgörs huvudsakligen av entreprenörer, fastighetsägare och kommuner.

www.tekab.nu

Om XPartners

XPartners Samhällsbyggnad grundades våren 2021, och omfattar sen tidigare 19 bolag med
närvaro Sverige och Finland. Gruppen generar idag cirka 1,3 miljarder kronor i omsättning och har cirka 800 anställda. I April 2023 tillträdde investeringsfonden Axcel som ny kapitalstark huvudägare i XPartners för att stötta XPartners till att driva tillväxt, inklusive genom att addera ytterligare teknikkonsultföretag till XPartners. Utöver Axcel ägs XPartners framför allt av tidigare delägare till de respektive bolagen som utgör XPartners. 

www.xpartners.se

Om Axcel

Axcel grundades år 1994 och är ett nordiskt private equity-bolag som fokuserar på medelstora företag inom fyra sektorer: teknologi, industri och tjänster, hälsovård och konsument. Axcel har en bred bas av både nordiska och internationella investerare och har rest sex fonder med totala kapitalåtaganden om    4 miljarder euro. Dessa fonder har gjort 71 plattformsinvesteringar, fler än 300 tilläggsförvärv och 50 avyttringar. Axcel äger för närvarande 21 bolag.
För mer information, besök www.axcel.dk

Pressmeddelande PDF