Peter Andersson ny CFO för XPartners Samhällsbyggnad AB

2024-04-05

Peter Andersson har utsetts till ny CFO för Xpartners. Peter har tidigare haft ledande positioner inom samhällsbyggnadssektorn och kommer senast från en roll som CFO på Netel Group och innan dess som CFO för Eleda Group.

– Jag är förväntansfull och ser verkligen fram emot att samarbeta med de olika bolagen och bidra till såväl deras som hela koncernens utveckling, säger Peter.

Peter Andersson tillträder den nya posten som CFO för Xpartners den 2 april 2024. Med branschkunskap och erfarenhet från flera bolag med stark tillväxt, och genom sin roll i Xpartners styrelse, har han både god insyn i verksamheten redan idag, och vet vad som krävs för att skapa förutsättningar och möjligheter för Xpartners att expandera.

– Peter har en bakgrund som visar på ett högt driv, affärsfokus och erfarenhet av att skapa en effektiv och börsfähig ekonomifunktion. Han blir ett viktigt tillskott för Xpartners ledning med precis den erfarenhet som vi behöver i den expansiva fas vi befinner oss i, säger Olle Bertfelt, koncernchef för Xpartners.

Peter har varit verksam inom tjänste- och entreprenadbranschen i över 25 år, varav den senaste åren som CFO på infrastrukturbolaget Netel. Dessförinnan har Peter bland annat arbetat på Peab, Strabag och Eleda. Under sin yrkesverksamhet, har Peter även varit med vid såväl börsintroduktioner som ett flertal förvärv och försäljningsprocesser av bolag.

– Det här uppdraget kommer kräva nyfikenhet och ödmjukhet inför den stora kunskap som de olika bolagen besitter. Min uppgift är att bidra till att bygga struktur och skapa synergier, utan att ge avkall på entreprenörskapet så att vi kan växa såväl snabbt som lönsamt, säger Peter och fortsätter:

– Det är en fantastisk möjlighet att få bli en del av Xpartners resa. Bolaget har redan gjort flera förvärv av intressanta bolag och mitt fokus kommer vara att skapa en effektiv och högkvalitativ ekonomifunktion som stödjer koncernens fortsatta utveckling.

Om XPartners

XPartners Samhällsbyggnad grundades våren 2021, och omfattar för närvarande 15 bolag med närvaro i stora delar av Sverige. Gruppen generar idag cirka 850 miljoner kronor i omsättning och har cirka 550 anställda. I april 2023 tillträdde investeringsfonden Axcel som ny kapitalstark huvudägare i XPartners för att stötta XPartners till att driva tillväxt, inklusive genom att addera ytterligare teknikkonsultföretag till XPartners. Utöver Axcel ägs XPartners framför allt av tidigare delägare till de respektive bolagen som utgör XPartners. 

www.xpartners.se

Pressmeddelande PDF