Konsultbolaget XER Management AB ansluter sig till XPartners

2024-09-02

Teknikkonsultgruppen XPartners Samhällsbyggnad AB (”XPartners”) utökar koncernen med ett nytt konsultbolag XER Management AB (”XER”) den 2 september 2024, och kommer med denna utökning bli ca 730 anställda i Sverige. Med denna affär förstärks XPartners koncern med digitaliserad styrning och uppföljning av stora komplexa projekt. Koncernen omsätter därmed ca 1,5 mdkr med över 930 anställda i Sverige och Finland, och samtliga bolag jobbar aktivt med hållbarhet vilket stärker XPartners som koncern ytterligare inom området.

XPartners koncern har sedan våren 2021 arbetat med att skapa en rikstäckande och nordisk multidisciplinär samhällsbyggnadsplattform där olika bolag, kompetenser, människor och kulturer samarbetar för högre utväxling i sitt arbete med omställningen till ett mer hållbart samhälle. Affärsmodellen bygger på värdeskapande genom samverkan och entreprenörskap, där varje bolag bevarar sin egen identitet, men drar nytta av de fördelar som koncerntillhörigheten ger. Ägarna till bolagen som ansluter blir delägare i XPartners tillsammans med den största ägaren som är den nordiska private equity-bolaget Axcel, och de fortsätter det löpande operativa arbetet i det egna bolaget under sitt eget varumärke. Genom vår domänkunskap, digitala förståelse och hållbarhetsengagemang ska vi vara med och göra Sverige till ett föregångsland inom miljö, samhällsbyggnad och infrastruktur.

Olle Bertfelt, XPartners koncernchef, berättar: Vi är mycket glada att välkomna XER till XPartners-familjen, och jag känner stor stolthet över den samverkansplattform vi har byggt upp, och över alla talangfulla entreprenörer som har anslutit sig till oss. Det har varit särskilt roligt att se hur interaktionen mellan bolagen har växt fram spontant och lett till fler och bättre affärer. XPartners växer nu med förvärvet av XER, ett konsultbolag med expertis inom digitaliserad styrning och uppföljning av stora komplexa projekt, vilket stärker vår bredd av kompetenser och tjänster inom koncernen. Tillsammans kan vi accelerera och utveckla lösningar som både kunder, bransch och samhälle behöver, samtidigt som vi bidrar till en långsiktig utveckling för våra medarbetare

Robert Ristov, VD XER, berättar; Att ansluta till XPartners är ett steg mot ett långsiktigt samarbete att stärka företagets position på marknaden och att nå vårt utsatta mål med Project Setup som innefattar integrerad hantering av Tid, Kostnad, Risk, Information och Kontrakt. Detta kommer att skapa nya möjligheter för tillväxt och expansion. Framför allt kommer vi att kunna möta kundernas behov av våra tjänster. Det är med stor glädje och entusiasm vi ser fram emot att integrera våra styrkor och arbeta tillsammans. XER kommer att fortsätta fokusera på våra grundvärderingar och att leverera rätt kompetens till våra kunder såsom vi alltid gjort.  Vi ser fram emot att tillsammans med våra medarbetare och partners utforska nya möjligheter och skapa en ännu starkare och mer framgångsrik organisation.”

För information vänligen kontakta:

  • Olle Bertfelt, Koncernchef XPartners, tel. +46 70 645 50 50
  • Robert Ristov, VD XER, tel. +46 73 305 02 22

Om XER Management AB

XER Management AB är ett konsultbolag grundat 2017 som specialiserar sig på projektstyrning, process- och systemstöd, med fokus på stora och komplexa projekt. Bolaget har omfattande erfarenhet inom sektorerna bygg-, infrastruktur- och industri. XER erbjuder systemstöd och bistår projekt med specialister, utbildare samt teknisk expertis genom hela processen, från analys och kartläggning till implementering och genomförande. Företaget har en bred kundbas inom både privat som offentlig sektor.
www.xerab.se

Om XPartners

XPartners Samhällsbyggnad grundades våren 2021, och omfattar sen tidigare 21 bolag med
närvaro Sverige och Finland. Gruppen generar idag cirka 1,4 miljarder kronor i omsättning och har cirka 850 anställda. I April 2023 tillträdde investeringsfonden Axcel som ny kapitalstark huvudägare i XPartners för att stötta XPartners till att driva tillväxt, inklusive genom att addera ytterligare teknikkonsultföretag till XPartners. Utöver Axcel ägs XPartners framför allt av tidigare delägare och personal i de respektive bolagen som utgör XPartners. 

www.xpartners.se

Om Axcel

Axcel grundades år 1994 och är ett nordiskt private equity-bolag som fokuserar på medelstora företag inom fyra sektorer: teknologi, industri och tjänster, hälsovård och konsument. Axcel har en bred bas av både nordiska och internationella investerare och har rest sex fonder med totala kapitalåtaganden om    4 miljarder euro. Dessa fonder har gjort 71 plattformsinvesteringar, fler än 300 tilläggsförvärv och 50 avyttringar. Axcel äger för närvarande 21 bolag.
För mer information, besök www.axcel.dk

Pressmeddelande PDF